Mountainbikers die door de bergen van Flachau fietsen

Ook fietsen kan in Flachau

Fietsen in Flachau

Flachau is de perfecte locatie voor een fietsvakantie, met ongeveer 300 kilometer aan fiets- en mountainbikeroutes en een fantastische omgeving om te verkennen. De routes die Flachau te bieden heeft variëren van beklimmingen tot diepe afdalingen in het dal, terwijl je omringd wordt door de prachtige bergen en de natuur.

e-mountainbikers door de begren van Flachau

E-Biken in Flachau

Flachau verkennen op de e-bike is een handige manier om veel van de landschappen te zien die Flachau te bieden heeft. Er worden in het dorp meer dan 200 e-bikes verhuurd en er zijn genoeg oplaadpunten om je fiets tussentijds op te laden. Ook zijn er 18 speciale routes voor e-bikes de populairste route is Grießenkar Tour.

Route Grießenkar

Tip: Sattelbauer Runde - 12,6 km

De Sattelbauer Runde is een fantastische fietsroute! Met een lengte van 12,6 kilometer en een beklimming van ongeveer 800 meter, biedt het zeker een uitdagende rit voor fietsliefhebbers. Het hoogste punt van de route is 1290 meter, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht.

Route:
Je begint in het centrum van Flachau in noordelijke richting via de Ennsradweg en leggen de eerste 3 km comfortabel af op asfalt met een lichte helling. Een langere klim over meerdere bochten richting het bos, later over weilanden op de brede bergkam tussen Flachau en Altenmarkt. Na 6,4 km houdt het asfaltgedeelte op en voert een bosweg ons nu verder naar boven, voordat we de berghut Sattelbauer bereiken, die uitnodigt tot een pauze. Ofwel comfortabel over de asfaltweg en bospaden, of meer pittig over een singletrail, je hebt veel downhill-plezier, voordat je terug fietst naar het startpunt in de vallei.

Bekijk Route

Fietsverhuur

Huur je fiets bij INTERSPORT bike shops in Flachau voor de beste prijs, goede service en het beste materiaal. Kies uit een mountainbike, e-mountainbike of een e-mountainbike voor kinderen. Vanaf € 40 euro heb je al een mountainbike met een krachtige motor om de bergen en heuvels van Flachau te bedwingen.

Kies je verhuurshop:

Top 3 trails St. Anton Arlberg

Flow One Trail - 7 km

De Flow One Trail is een populaire mountainbikeroute in Flachau. Het is een flowy singletrack-route met enkele technische secties. De trail begint bij de Star Jet 1-gondel en loopt over een afstand van ongeveer 7 kilometer. Het biedt een mix van snelle bochten, kleine sprongen en uitdagende afdalingen. Gemiddeld duurt het ongeveer 30 minuten om de Flow One Trail te voltooien, afhankelijk van je vaardigheidsniveau en snelheid.

Cross Country Trail - 18 km

De Cross Country Trail in Flachau is een langere route die geschikt is voor ervaren mountainbikers. Het parcours strekt zich uit over ongeveer 18 kilometer en omvat verschillende klimmen, technische secties en snelle afdalingen. Je fietst door prachtige bossen en open landschappen, en de route biedt een mix van uitdagende en ontspannende delen. Gemiddeld duurt het ongeveer 2-3 uur om de Cross Country Trail te voltooien, afhankelijk van je conditie en snelheid.

Northshore Trail - 2 km

De Northshore Trail is een spannende en technische route voor gevorderde mountainbikers. Het parcours bevindt zich in het Bikepark Flachau en biedt een combinatie van houten obstakels, jumps en rockgardens. Deze trail vereist behendigheid en ervaring, omdat je over smalle planken en steile afdalingen fietst. De lengte van de Northshore Trail is ongeveer 2 kilometer en het duurt gemiddeld 10-15 minuten om te voltooien, afhankelijk van je vaardigheden en snelheid.