Maak de mooiste skiroutes

Flachau biedt veel prachtige skitochten!

Skiers

Skigebied Flachau

Het skigebied van Flachau vormt samen met Wagrain en St. Johann - Alpendorf een pistenetwerk van 120 kilometer. De indrukwekkende G-Link gondel biedt plaats aan 130 passagiers en brengt je comfortabel van Flachau naar Wagrain. Op de Grießenkar - de huisberg van Flachau - vind je niet alleen afwisselende pistes maar ook veel sfeer en gezelligheid.

120 km piste totaal
34 km blauwe piste 29 %
82 km rode piste 69 %
4 km zwarte piste 2 %
Dal: 740 m - Hoogste punt: 1.980 m
12 gondels | 16 stoelliften | 16 sleepliften
995 km v.a. Utrecht | reistijd: 10:15 uur

Uitbreiding skigebied in 2020

Hoewel Flachauwinkl en Kleinarl al onderdeel uitmaakten van het skigebied was er nog geen directe liftverbinding. Hierin gaat in december 2020 verandering komen. De nieuwe 10-persoons gondel genaamd Panorama Link (groene lijn) verbindt het bergstation van Flachau met dat van Kleinarl zoals te zien is op de onderstaande kaart. Met deze liftverbinding worden 28 pistekilometers aan Flachau toegevoegd.

Verbinding Flachauwinkl < > Zauchensee

De korte rode lijn op de bovenstaande kaart toont de nieuwe gondellift die Flachauwinkl verbindt met Zauchensee - gereed in december 2021. Hiermee gaat een lang gekoesterde droom in vervulling en wordt skigebied Flachau uitgebreid met 44 kilometer piste van Zauchensee. In het begin en aan het eind van het winterseizoen vind je in Zauchensee de beste sneeuwcondities.

Al jaren favoriet bij Nederlanders

Vele tienduizenden Nederlanders weten jaarlijks de weg naar Flachau te vinden. Flachau is enorm populair en bij de après-ski kun je dan ook de nodige gezelligheid verwachten, zowel op de pistes als in het dorp.

De Hofstadl is dé après-ski tempel van Flachau. Iedere dag om 16:00 uur luiden de klokken van het Hofstadl zodat iedereen weet dat het feest gaat beginnen. Snel zullen zich feestlustige mensen verzamelen om 'richtig party zu machen!' Nee, de Hofstald is geen rustige tent waar je lekker kunt kletsen. In de middag is de Hofstadl open voor een lekker hapje en een drankje.

skilift